Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 Norway Cup-deltagere forsvunnet

21 spillere som deltar i Norway Cup har i natt forsvunnet fra skolen der de er innlosjert. Tre av dem troppet opp hos politiet i Stavanger i morges og søkte om asyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre er 17 år gamle. Det foreløpig uklart for politiet hvordan de har kommet seg til Stavanger. De møtte hos politiet ved 8-tida i morges. Politiet innkvarterer de tre i asylmottaket, og de vil bli avhørt på vanlig måte på mandag av etterforskere ved utlendingsavsnittet på mandag.

De 21 spillerne er fra laget Freetown Vikings. Laget er sammensatt av spillere fra hele Sierre Leone, og mange av dem skal være foreldreløse barn. Det var i fjor vår at fotballag-prosjektet startet, etter initiativ fra en ansatt i Norges Flyktningeråd. Etter hva Dagbladet.no forstår skal tilsammen 23 spillere på juniornivå ha bodd på Abildsø skole i Oslo. 21 av dem forsvant i natt.

Spillerne er invitert til Norge av Norges Flyktningeråd, og det er denne organisasjonen som blant annet står for finaniseringen av turen hit.

FREETOWN VIKINGS: Flere spillere fra laget Freetown Vikings har forsvunnet etter at de ble slått ut av turneringen torsdag. Bildet ble tatt mens laget lå i trening til turneringen. Det er ikke klart hvilke av personene på bildet som er forsvunnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media