Politiet om raset i Gjerdrum:

21 personer ikke gjort rede for

Politiets innsatsleder, Roger Pettersen, forteller at politiet jobber ut fra at personer fortsatt kan være i rasområdet.

FRYKTER SAVNEDE: Flere personer er fraktet til sykehus deriblant en med alvorlige skader, og politiet frukter for at det er savnede personer i jordraset. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ti personer er skadd etter raset som gikk natt til onsdag i Gjerdrum kommune i Viken.

Rett etter klokka 13 opplyser politiet at det er 21 personer som ikke er gjort rede for.

- Det som er nytt siden sist er å kartlegge personer som har adresse innenfor det såkalte røde området der skredet har gått og hvor det er mennesker, sier politiets innsatsleder Roger Pettersen.

Vi har 21 personer er ikke gjort rede for, sier han.

- Det er personer som har adresse inne i dette rasstedet. Innsatslederen understreker at det kan være snakk om at personene oppholder seg andre steder.

Pettersen forteller at i den såkalte «røde sonen» av raset er det fortsatt bare mulig å få mannskaper inn med helikopter.

- Det er stor fare i det området og det består av kvikkleire. Vi jobber fortsatt med å få folk ut av evakueringssonen og vet ikke når vi kan komme oss inn i det mest alvorlige rasområdet, sier Pettersen.

Totalt er 700 personer evakuert fra hjemmene sine.

Tror det kan være folk i rød sone

En person er alvorlig skadd og kjørt til Ullevål sykehus. Fire personer med moderate skader er sendt til Ahus og fem personer med lettere skader er fraktet til legevakt, opplyser politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer