21 personer pågrepet for å ha svindlet til seg 65 milliarder kroner

Kinesisk pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinesisk politi har pågrepet 21 personer for å ha svindlet til seg rundt 65 milliarder kroner fra 900.000 investorer på nettet.

De pågrepne har forbindelser til nettinvesteringsselskapet Ezubao, som i en melding fra nyhetsbyrået Xinhua beskrives som et pyramidespill. 95 prosent av prosjektene på Ezubaos nettsider skal ha vært falske.

Blant de pågrepne er styrelederen i Yucheng Group, selskapet som lanserte Ezubao i juli 2014. Ezubaos nettsider er stengt, og det ser ut til at det samme gjelder Yuchengs kontor i Beijing. Politiet sier de har beslaglagt og frosset midlene til Ezubao og tilknyttede selskaper.

Ezubao var Kinas største nettløsning for lån mellom brukere. Opprullingen av svindelsaken har avdekket noe av sårbarheten i et raskt voksende marked for formuesforvaltning, der mye av aktiviteten skjer gjennom svakt regulerte kanaler. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer