Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 personer pågrepet for å ha svindlet til seg 65 milliarder kroner

Kinesisk pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesisk politi har pågrepet 21 personer for å ha svindlet til seg rundt 65 milliarder kroner fra 900.000 investorer på nettet.

De pågrepne har forbindelser til nettinvesteringsselskapet Ezubao, som i en melding fra nyhetsbyrået Xinhua beskrives som et pyramidespill. 95 prosent av prosjektene på Ezubaos nettsider skal ha vært falske.

Blant de pågrepne er styrelederen i Yucheng Group, selskapet som lanserte Ezubao i juli 2014. Ezubaos nettsider er stengt, og det ser ut til at det samme gjelder Yuchengs kontor i Beijing. Politiet sier de har beslaglagt og frosset midlene til Ezubao og tilknyttede selskaper.

Ezubao var Kinas største nettløsning for lån mellom brukere. Opprullingen av svindelsaken har avdekket noe av sårbarheten i et raskt voksende marked for formuesforvaltning, der mye av aktiviteten skjer gjennom svakt regulerte kanaler. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram