Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 personer skadd, 3 kritisk, etter kollisjon mellom buss og minibuss i Stryn

De skadde er koreanske og belgiske turister.

ULYKKE: En buss og en minibuss kolliderte på fylkesvei 60 ved Staveneset i Stryn i Sogn og Fjordane søndag. Foto: Odd Sindre Tonning/Fjordingen / NTB Scanpix
ULYKKE: En buss og en minibuss kolliderte på fylkesvei 60 ved Staveneset i Stryn i Sogn og Fjordane søndag. Foto: Odd Sindre Tonning/Fjordingen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: NTB har oppdaterte tall på skadde i 23-tida: 21 personer ble skadd, hvorav tre kritisk. Samtlige er koreanske eller belgiske turister. De alvorligst skadde er innlagt på Førde sentralsjukehus og Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Flere personer skal være skadd etter en trafikkulykke mellom to kjøretøy i Stryn, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Ulykka har skjedd på fylkesvei 60 ved Staveneset, og politiet skal ha fått melding klokka 14.37.

Redningshelikopter og luftambulanse har rykket ut til stedet.

Politiet melder at det er en buss og en personbil med åtte seter som er involvert i ulykka.

- Brannvesen og ambulanse på stedet melder om at minst fem personer er skadet, flere kritisk, opplyser operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Klokka 15.20 melder politiet på Twitter at 18 personer er skadd. 15 er lettere skadd, mens tre personer er kritisk skadd. Ingen personer er fastklemt. Veien er stengt.

Helse Førde melder at til sammen fem personer er kritisk skadd.

Et redningshelikopter, to luftambulanser og en ambulansebil har fraktet de fem kritisk skadde til Førde sykehus og Haukeland universitetssjukehus.

Ifølge politiet har bussen kommet kjørende mot Loen.

I bussen var det 32 passasjerer pluss sjåfør. Passasjerene skal være asiatiske.

Minibussen kom kjørende fra Loen, og hadde fem passasjerer pluss sjåfør. Passasjerene i minibussen er opplyst å være belgiske statsborgere. Tre av passasjerene i minibussen er kritisk skadde. De er fraktet bort i luftambulanse, melder politiet på Twitter.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media