Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 politifolk har fått sparken

Sør-Trøndelag politidistrikt forbereder ny avskjedssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politidirektoratet ble opprettet i 2001, og siden den tid har 21 norske politifolk blitt fjernet fra jobben etter å ha begått straffbare handlinger. Noen har valgt å si opp selv, mens andre har blitt fradømt stillingen etter rettssak, skriver Adressa.

- Ikke urovekkende

- Når man tenker på at det arbeider 12.000 personer i politiet i Norge, er ikke tallene urovekkende, sier seniorrådgiver Daniel Billaud ved personalavdelingen i Politidirektoratet, til Adressa.

Han sier at det i enkelte politidistrikt reageres temmelig raskt når det er mistanke om at noen kan ha begått en forbrytelse i tjenesten eller på fritiden.

Hvert år er det mellom tre og fem politifolk som forlater sine stillinger.

- Bare mennesker

Nå forbereder Sør-Trøndelag politidistrikt en ny avskjedssak av en politibetjent som må møte i lagmannsretten, tiltalt for vold og trusler mot samboeren. Dersom betjenten blir funnet skyldig vil han bli regnet som uegnet og derfor avskjediget.

- Å tro at man i politiet aldri må kvitte seg med folk som er funnet uegnet til tjeneste er utopisk. Politifolk er også bare mennesker, og politietaten skal speile gjennomsnittet av befolkningen, sier personalsjef Harald Sølberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til Adressa.

21 FJERNET: Siden 2001 er 21 politifolk avskjediget. Illustrasjonsfoto: Scanpix
21 FJERNET: Siden 2001 er 21 politifolk avskjediget. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer