Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 prosent færre asylsøkere

Rekordnedgang etter innstrammingsutspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall nye asylsøkere til Norge falt i forrige uke med 21 prosent. Det er den største nedgangen fra en uke til en annen hittil i år.

Til nå i år har det vært en kraftig vekst i tilstrømningen av asylsøkere. Regjeringen har anslått at 15 000 personer vil søke asyl i år.

Men regjeringen varslet 3. september strengere norsk asylpolitikk. Uken etter at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) slapp nyheten, gikk antall nye asylsøkere registrert hos Politiets utlendingsenhet ned fra 434 til 341, skriver Aftenposten.

Nedgangen utgjør 21 prosent og er det største fallet i ukestatistikken så langt i år.

Politiets utlendingsenhet understreker at det er for tidlig å si om nedgangen i forrige uke er permanent og en direkte konsekvens av regjeringens nye asylpolitikk.

- Vi har også i tidligere år sett en nedgang i antall asylsøkere på slutten av sommeren, sier informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets utlendingsenhet.

Han mener dessuten at årsaker som dårlig vær og regn kan føre til en kortere kø av nye asylsøkere utenfor politiets lokaler.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) er fornøyd med at veksten bremser.

image: 21 prosent færre asylsøkere

- Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, for her kan det være sesongvariasjoner. Men det er selvfølgelig positivt at ankomsttallene ikke har økt etter at regjeringen varslet innstramming av asylpolitikken, sier Andersen.

(NTB)

NYE I NORGE: Mohammud (t.v.) og Ahmed ved Lødingen asylmottak. Foto: STIAN ANDERSEN
NYE I NORGE: Mohammud (t.v.) og Ahmed ved Lødingen asylmottak. Foto: STIAN ANDERSEN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!