KJEMPER OM POLITI-HOVEDKVARTER:  Russiskstøttende militante står foran politiets hovedkvarter i den sørøstlige byen Mariupol i dag. Ukrainske styrker angrep hovedkvarteret for å fjerne de russiske seperatistene. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix
KJEMPER OM POLITI-HOVEDKVARTER: Russiskstøttende militante står foran politiets hovedkvarter i den sørøstlige byen Mariupol i dag. Ukrainske styrker angrep hovedkvarteret for å fjerne de russiske seperatistene. Foto: Marko Djurica/Reuters/ScanpixVis mer

- 21 separatister drept i Mariupol

Ifølge Ukrainas innenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 separatister er drept i sammenstøt mellom ukrainske soldater og prorussiske separatister i Mariupol. Ukrainske styrker skal ha forsøkt å få tilbake kontrollen over politibygningen da de ble beskutt av separatister som var inne i innenriksdepartementets bygning.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax Ukraina var det skuddvekslinger mellom separatister og soldater både utenfor byens hovedpolitistasjon og ved kontorene til det lokale innenriksdepartementet.

Journalisten Paul Ronzheimer fra den tyske avisen Bild er på stedet, og han opplyser at politibygningen brenner og at det ligger en død person på gaten.

- Grusomme scener. Liket av en politimann ligger på gaten foran bygningen, skriver han på Twitter.

Regionalpolitiet i Donetsk sier at de ikke kan kommentere opplysningene.

Havnebyen Mariupol er den nest største byen i Donetsk-regionen, som separatistene har erklært som en selvstyrt republikk.

Det ukrainske militæret har sendt flere pansrede kjøretøyer til byen, som er en viktig industri- og havneby med om lag en halv million innbyggere.
(NTB)