Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 sivile drept i syriske angrep

Minst 21 sivile, blant dem sju barn, ble drept torsdag i syriske luftangrep mot flere byer i det sentrale Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 14 sivile - fire av dem barn - ble drept da bomber traff byen Al-Houla og landsbyer i nærheten, ifølge menneskerettsgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Ifølge gruppen slapp styrkene såkalte tønnebomber over byen. I tillegg til eksplosiver, kan disse bombene inneholde splinter, olje eller kjemikalier. Bruken av dem er blitt sterkt kritisert, men den syriske regjeringen benekter at landet bruker dem i sin krigføring.

Sju sivile, tre av dem barn, ble også drept torsdag i et luftangrep rettet mot den beleirede byen Rastan. Byen er en av IS' siste befestninger i den sentrale Homs-provinsen. Onsdag ble 13 medlemmer av samme familie, inkludert åtte barn, drept der i bombardementet.

Menneskerettsgruppen får sin informasjon fra et nettverk av kilder i Syria om den fem år lange konflikten der mer enn 270.000 mennesker har mistet livet og millioner er blitt drevet på flukt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!