REKORDÅR: I hele fjor ble 14 studenter tatt i juks ved NTNU. Så langt i år har 21 studenter jukset ved innleveringer eller eksamener ved universitetet. Bildet er fra NTNUs Newton-lab. Foto: Illustrasjonsbilde / Scanpix
REKORDÅR: I hele fjor ble 14 studenter tatt i juks ved NTNU. Så langt i år har 21 studenter jukset ved innleveringer eller eksamener ved universitetet. Bildet er fra NTNUs Newton-lab. Foto: Illustrasjonsbilde / ScanpixVis mer

21 studenter tatt i juks ved NTNU

NTNU har aldri tatt så mange i juks som i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim har tatt 21 studenter i juks så langt i år.

Det er ny rekord for universitetet.

I 2008 ble seks NTNU-studenter tatt for juks til eksamen, i 2009 var tallet fjorten. Så langt i 2010 har universitetet tatt elleve juksere, mens ti saker fortsatt ikke er formelt avgjort, skriver Adresseavisen.

— Jeg tror ikke det jukses mer enn før. Forskjellen er at vi er blitt bedre til å kontrollere, sier seksjonssjef Knut Veium i Studieavdelingen.

For å avdekke juksere går NTNU gjennom alle hjelpemidler som blir benyttet på eksamen, og ved innleveringsoppgaver brukes tekstgjenkjenningsprogram som kan avdekke om studenten har kopiert tekst uten å oppgi kilde.

(NTB)