2.100 russiske soldater drept

Russland har i følge en russisk general mistet 2.095 soldater i den åtte måneder lange konflikten mot tsjetsjenske opprørere i Nord-Kaukasus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har over 6.000 russiske soldater blitt såret i kampene, opplyste den russiske visestabssjefen general Valerij Manilov i dag, samtidig som det kom nye meldinger om sammenstøt i Tsjetsjenia.

Den uavhengige organisasjonen av soldatmødre trekker de offisielle tallene i tvil, og mener de virkelige tapstallene er atskillig høyere.

President Vladimir Putin ønsker direkte presidentstyre i Tsjetsjenia, og Kreml utnytter nå smutthull i grunnloven og lover fra sovjetperioden til å rettferdiggjøre et slikt forslag.

Aleksandr Kotenkov, en nær medarbider av Putin, viser til uklare punkter i grunnloven fra 1993, som han mener gir Kreml rett til å utpeke representanter i Tsjetsjenia som er direkte underlagt Moskva.

Tsjetsjenias valgte president Aslan Maskhadov kan ikke godtas som legitimt overhode i Tsjetsjenia, fordi han har stilt seg i spissen for et «ukonstitusjonelt opprør», sier Kotenkov.

(NTB)