21 000 for frakt av lik

Begravelsesagent Aage Nakken kjørte en død mann til dobbel pris av hva flyfrakt kunne ha kostet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP (Dagbladet): Etter farens død føler Arild Sletta (35) seg lurt og misbrukt av Aage Nakken. I tillegg til å fronte Rauma begravelsesbyrå er Nakken en profilert kommune- og fylkespolitiker for Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal.

I retten

Nakken har på sin side saksøkt elektrikeren fra Jæren, fordi han nekter å betale hele regningen. Saken skal behandles i Jæren tingrett 5. oktober.

I fjor sommer ble den utflyttede jærbuen Rolf Sletta (61) plutselig syk og døde. I all hast måtte sønnen Arild dra til Rauma i Romsdal. Der hyret han det lokale begravelsesbyrået, en familiebedrift som drives av Aud og Aage Nakken. Kista skulle sendes tilbake til Jæren, hvor faren skulle begraves.

-  Aud Nakken avviste flytransport med en gang. Det ville bli altfor dyrt, sa hun. Jeg fikk beskjed om at biltransport ville bli rimeligst, og godtok det. Jeg stolte på begravelsesbyrået og var dessuten i sjokk, ettersom dette ble avtalt bare timer etter dødsfallet, forteller Arild Sletta. Han vil ikke bli avbildet i avisa.

Sletta mener at ekteparet Nakken anbefalte biltransport fordi de likevel skulle til Bergen i konfirmasjonsselskap. Nakken fortalte en annen begravelsesagent at langturen passet ypperlig i så måte. Agenten bekrefter overfor Dagbladet at han skal vitne om dette i retten.

Ble forbannet

Noen uker etter begravelsen kom en regning på drøyt 35 000 kroner. Minst 21 000 kroner av dette beløpet gjaldt kjøring av kista, noe Arild Sletta syntes var veldig mye. Begrunnelsen Aage Nakken ga for beløpet, forsto han lite av.

Derfor sjekket familien hans med andre begravelsesbyråer, som oppga priser på helt ned i 9200 kroner for flyforsendelse og 14 000 for biltransport.

Dømt i forliksrådet

Sletta fikk fullt medhold da saken ble behandlet i forliksrådet i mai. Dommen slår fast at Rauma Begravelsesbyrå bare har krav på 20 000 av de totalt 35 000 kronene de krevde fra sin kunde. Bedriften ble også dømt til å betale familiens saksomkostninger.

Aage Nakken gir seg derimot ikke, og trekker saken for retten. Når Dagbladet ringer, henviser han oss til advokat Johannes Krohn, som i sin tur ikke vil gi noen kommentarer før rettssaken.

I RETTEN: Begravelsesagent Aage Nakken saksøker en kunde som nekter å betale full pris for en 75 mil lang båretransport. Kunden mener på sin side at han er blitt utnyttet av Nakken. Saken ender i retten.