212 taxieiere svindeltatt - men alle har fortsatt løyve

Regelverket må endres, sier politiet.

VIL IKKE STEMPLES:Pakistanske Amar Khan (24) kjører for City Taxi i Oslo. Han er redd for at folk skal stemple ham som svindler når de får høre at 212 taxieiere, flest fra Pakistan, er tatt for å ha unndratt inntekter for skattemyndighetene. Foto: Siv J. Seglem
VIL IKKE STEMPLES:Pakistanske Amar Khan (24) kjører for City Taxi i Oslo. Han er redd for at folk skal stemple ham som svindler når de får høre at 212 taxieiere, flest fra Pakistan, er tatt for å ha unndratt inntekter for skattemyndighetene. Foto: Siv J. Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) 212 drosjeeiere har unndratt inntekter for til sammen 355 millioner kroner i perioden 2000 til 2002. Det viser rapport fra Oslo politidistrikt som ble lagt fram i dag. Denne er et resultat av den såkalte Taxiaksjonen som har pågått i snart et år.

97 drosjeeiere er i tillegg tatt for trygdesvindel på til sammen 19,4 millioner kroner.

92 har tilstått153 saker er rettskraftig avgjort så langt, hvorav samtlige er kjent skyldige. 92 er tilståelsesdommer.Likevel er ingen av disse fratatt taxiløyve og kan dermed fortsette sin kjøring som før. Politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt er kritisk til dette.

Vil frata løyve på stedet - Det nytter ikke at vi har et regelverk som tilsier at løyve ikke kan fratas før det foreligger straffedom. Når skattemyndighetene oppdager juks, bør løyve kunne fratas på stedet slik resturantbransjen kan miste sjenkebevillingen, sier Brekke til Dagbladet.

Utfordringen er at Skatteetaten har taushetsplikt overfor Næringsetaten. Først når vedkommende har fått en rettskraftig dom, kan skatteetaten opplyse Næringsetaten om svindelfunnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer