Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 213 drept i nervegass-angrep i Damaskus

Syriske aktivister anklager president Bashar al-Assad for å ha brukt kjemiske våpen.

I LIKPOSER: Syriske aktivister hevder at dette er blant de 213 personene som ble drept i et angivelig nervegassangrep mot Ghouta-regionen like ved Damaskus. (Bildet er sladdet av Dagbladet.) Foto: Reuters/Bassam Khabieh/NTB Scanpix
I LIKPOSER: Syriske aktivister hevder at dette er blant de 213 personene som ble drept i et angivelig nervegassangrep mot Ghouta-regionen like ved Damaskus. (Bildet er sladdet av Dagbladet.) Foto: Reuters/Bassam Khabieh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele 213 personer, inkludert flere kvinner og barn, skal være drept i et nervegass-angrep, melder nyhetsbyrået Reuters. Også nyhetsbyrået AP melder om det kjemiske gassangrepet.

Angrepet skal ha skjedd fra luften, og ifølge meldingene skal raketter fylt med kjemiske stoffer ha blitt sluppet over flere forsteder rundt Damaskus.

Antallet døde i angrepet varierer, men nyhetsbyråets antall på 213 baserer seg på meldinger fra medisinske sentre i Ghouta-regionen øst for Damaskus.

Nekter for anklagene Regjeringen i Damaskus avviser anklagene på det sterkeste.

— Det er overhodet ikke sant at det er brukt kjemiske våpen nær Damaskus, heter det i en kunngjøring på landets statskanal.

Flere bilder og videoer har blitt postet på nettet viser tilsynelatende livløse kropper, men uten synlige skader. Dagbladet har imidlertid ikke fått bekreftet autentisiteten, eller hvor og når bildene er tatt.

Anklagene om bruk av kjemiske våpen blir framsatt samtidig som et ekspertteam fra FN er i landet for å undersøke om partene har brukt nettopp kjemiske våpen i løpet av krigen.

Både regimet og opprørerne er blitt beskyldt for å ha brukt slike våpen.

Sarin og sennepsgass Antallet døde i angrepet er fremdeles uklart. Det ble tidligere i morges meldt om noen titalls døde, mens Reuters nå melder om 213 drepte. Den arabiske TV-kanalen Al Arabyia melder om hele 500 drepte.

Det antas at Syria råder over store uregistrerte lagre med sennepsgass og nervegassen sarin, ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media