214 fryktes omkommet

Den amerikanske kystvakta har funnet vrakrester etter at en Boeing 767 fra Egypt Air styrtet utenfor øye Nantucket i Massachusetts. 214 mennesker fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med redningsvester og flyseter er også en person funnet død.

Fortvilede venner og familie samlet seg i ettermiddag på flyplassen i Kairo i håp om at en av deres nærmeste skal ha overlevd flystyrten. Ifølge CNN er over 60 passasjerene var egyptere.

Kan finne overlevende

Flyet som var på vei fra Kairo, ble meldt savnet av kystvakta klokka 02.15 i natt. Det var også i dette området flyrestene ble funnet.

Alle de 214 passasjerene ombord fryktes omkommet. Vanntempereaturen skal likevel være så høy at det er mulig å overleve i vannet, sier en representant fra den amerikanske kystvakta til CNN.

New Yorks borgermester Rudolph Giuliano opplyser at det neppe er snakk om noen terroraksjon mot flyet.

Dårlig rykte

I flyet befinner det seg 199 passasjerer og omtrent 15 ansatte. Det er et egyptisk fly av typen Boeing 767 som er savnet. Flight 990 var på vei til Kairo fra John F. Kennedy-flyplassen utenfor New York, hvor flyet mellomlandet på vei fra Los Angeles. Flyet var allerede to timer forsinket på grunn av dårlig vær.

Egypt Air er fra før kjent for dårlig vedlikehold av sine fly. Kritikere har krevd privatisering av selskapet på grunn stor misnøye med service og administrasjon, melder AP.

Avlyser ikke

President Bill Clinton vil ikke utsette sin planlagte tur til Norge på grunn av flystyrten, melder CNN.

<B>VENTER:</B> Pårørende av de savnede venter fortsatt på informasjon om overlevende. Her på flyplassen i Kairo.
EGYPTISK:</B> Det er et fly av denne typen som skal ha styrtet utenfor kysten av USA.