DREPT: Thomas Aleksander Dreier ble drept på puben Dirty Nelly på Flisa i fjor høst.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DREPT: Thomas Aleksander Dreier ble drept på puben Dirty Nelly på Flisa i fjor høst. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

22-åring anker drapsdom

Dømt til 13 års fengsel for drapet på Thomas Dreier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen som er dømt til 13 års fengsel for overlagt drap på 20 år gamle Thomas Dreier på Flisa i Hedmark i fjor høst, anker dommen.

22-åringen hevdet i Sør-Østerdal tingrett at drapet ikke var planlagt, og innrømmet bare straffskyld for forsettlig drap. Advokat Per Sjong Larsen har tatt over som forsvarer, og bekrefter overfor NRK at dommen blir anket.

- Det ligger i hans forklaring at han er uenig med rettens konklusjon om at det dreide seg om et overlagt drap, sier Sjong Larsen.

Det var forholdets grovhet og karakteren av domfeltes forsett som var avgjørende da tingretten fastsatte straffens lengde til 13 år. Mannen ble også dømt til å betale til sammen 331 539 kroner i oppreisning og erstatning til den dreptes familie.

Thomas Dreier ble stukket med kniv og drept på utestedet Dirty Nelly på Flisa natt til 21. september i fjor høst. Dreier og den dømte 22-åringen var først involvert i en krangel, og deretter bestemte 22-åringen seg for å hente en kniv på Flisa Stormarked. Da han kom tilbake til puben, stakk han Dreier med kniven ni ganger, blant annet i brystet, magen og ryggen. 20-åringen døde av skadene etter kort tid.

NTB