Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22-åring dømt for billettsvindel

Fengsel i ett år og tre måneder for billettsvindel på nettet.

VISTE SEG Å VÆRE FALSKE: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen kjøpte det som viste seg å være falske billetter. De hadde forsikret seg med Lufthansa om at de var ekte, men da de skulle sjekke inn i dag sa Lufthansa at var ikke ekte likevel. Foto: Eirik Helland Urke
VISTE SEG Å VÆRE FALSKE: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen kjøpte det som viste seg å være falske billetter. De hadde forsikret seg med Lufthansa om at de var ekte, men da de skulle sjekke inn i dag sa Lufthansa at var ikke ekte likevel. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofrene hans, blant annet Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) som Dagbladet skrev om i desember, fikk ikke vite at Thailand-billettene var ugyldige før de skulle sjekke inn på flyplassen. Ferien de trodde de hadde kjøpt, endte ved innsjekking på Gardermoen.

Den 22 år gamle mannen fra Stavanger tilsto alt da han nylig møtte i Stavanger tingrett, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen ble dømt for tre grove bedragerier, ni bedragerier, ett forsøk på grovt bedrageri og tre forsøk på bedrageri.

Sju av forholdene dreier seg om billettsvindel mot privatpersoner. I oktober og november i fjor kjøpte han flybilletter til Thailand av Lufthansa ved bruk av falsk identitet og stjålne kredittkortopplysninger. Deretter solgte han billettene på Finn.no til folk som trodde de hadde sikret seg billig juleferie i Thailand. Kjøperne fikk oppgitt at billettene ble videresolgt på grunn av sykdom.

Det alvorligste forholdet 22-åringen ble dømt for, var bedrageri mot Hi-Fi Klubbens nettbutikk.

Fra januar til september 2009 bestilte han varer for 525.000 kroner ved å bruke navn og kredittkortopplysninger til flere personer. De fleste av bestillingene ble stanset før han fikk ut varene.

22-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i midten av desember.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media