22-åring dømt for trippelvoldtekt

Fire og et halvt års fengsel for voldtekter, trusler og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 22-åring fra Aurskog-Høland er dømt til fire og et halvt års fengsel for voldtekter, trusler og vold.

Mannen erklærte seg i Nedre Romerike tingrett skyldig i vold og trusler, men erkjente ikke skyld i voldtekt av tre ulike kvinner. Retten mente imidlertid at mannen har utnyttet det de betegner som ressurssvake kvinner med lite motstandskraft, skriver Romerikes Blad.

22-åringen ble i fjor høst tiltalt for to voldtekter i Aurskog-Høland og Mysen, og voldtok ytterligere en kvinne på Eidsvoll under en måned etter tiltalen for de to første, konkluderte tingretten, som dømte mannen til fire og et halvt års fengsel.

Selv om maktanvendelsen mot de tre kvinnene har vært forholdsvis moderat, er dette ikke en omstendighet som det i nevneverdig grad bør legges vekt på i dette tilfellet.

Alle de fornærmede har vært det man må kalle ressurssvake individer med lite motstandskraft. De tre kvinnene har etter rettens oppfatning framstått som et lett bytte for tiltalte, og dette har han utnyttet

Mannen, som mente det var snakk om frivillige samleier og at han var utsatt for en sammensvergelse fra kvinnene, må også betale hvert av de tre ofrene 100.000 kroner i oppreisning, skriver Smaalenenes Avis.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer