Mann drept på Maxbo Notodden

22-åring erkjenner drap

Erkjenner de faktiske forhold og samtykker til fengsling. 

RYSTENDE: En person ble drept i en voldsepisode ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet.   Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
RYSTENDE: En person ble drept i en voldsepisode ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet.   Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag ble en mann i 40-åra stukket til døde inne på pauserommet på Maxbo på Notodden. En 22 år gammel har nå erkjent å ha drept mannen, som var fast kunde hos forretningen.

- Han erkjenner å faktisk ha drept vedkommende. Straffskyld har imidlertid ikke vært tema under avhøret som er gjennomført, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Ljosåk bekrefter overfor VG at siktede har forklart at drapet «ikke var helt tilfeldig», og at han hadde både en øks og en kniv.

Er preget

22-åringen er ansatt ved byggevareforretningen og ble kjørt til Grenland politistasjon til Skien og avhørt lørdag kveld. Avhøret startet i 23-tiden og var først ferdig klokken 1.30 natt til søndag.

Mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding, bekrefter at 22-åringen erkjenner de faktiske forhold, og sier siktede er preget og at han forstår alvoret i situasjonen. Utover det kan han ikke si noe om innholdet i avhøret.

– Dette var et såkalt førsteavhør hvor han fikk han fortelle sin historie. Det var ikke et konfronterende avhør, og spørsmålet om straffskyld var derfor ikke tema, noe som også er vanlig i slike avhør, sier Veiding til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer