Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann drept på Maxbo Notodden

22-åring erkjenner drap

Erkjenner de faktiske forhold og samtykker til fengsling. 

RYSTENDE: En person ble drept i en voldsepisode ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet.   Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
RYSTENDE: En person ble drept i en voldsepisode ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet.   Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag ble en mann i 40-åra stukket til døde inne på pauserommet på Maxbo på Notodden. En 22 år gammel har nå erkjent å ha drept mannen, som var fast kunde hos forretningen.

- Han erkjenner å faktisk ha drept vedkommende. Straffskyld har imidlertid ikke vært tema under avhøret som er gjennomført, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Ljosåk bekrefter overfor VG at siktede har forklart at drapet «ikke var helt tilfeldig», og at han hadde både en øks og en kniv.

Er preget

22-åringen er ansatt ved byggevareforretningen og ble kjørt til Grenland politistasjon til Skien og avhørt lørdag kveld. Avhøret startet i 23-tiden og var først ferdig klokken 1.30 natt til søndag.

Mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding, bekrefter at 22-åringen erkjenner de faktiske forhold, og sier siktede er preget og at han forstår alvoret i situasjonen. Utover det kan han ikke si noe om innholdet i avhøret.

– Dette var et såkalt førsteavhør hvor han fikk han fortelle sin historie. Det var ikke et konfronterende avhør, og spørsmålet om straffskyld var derfor ikke tema, noe som også er vanlig i slike avhør, sier Veiding til NTB.

Straffskyld ikke nevnt

Han kan derfor ikke si hvordan 22-åringen stiller seg til drapssiktelsen eller hva som var motivet for drapet.

- Han ønsket å forklare seg om hendelsen, og politiet ønsket å få et avhør ganske tidlig mens ting ennå var ferskt. Målet for politiet har vært å kartlegge fakta så godt som mulig. Straffskyld har ikke vært nevnt så langt, noe som heller ikke er noe poeng i denne fasen. Det kommer på et senere tidspunkt, sier Veiding.

- Men han har samtykket til varetektsfengsling, sier advokaten.

Det legges dermed opp til at fengslingsmøtet på mandag vil gå som såkalt kontorforretning, uten den siktede til stede. Det ligger ikke an til noe nytt avhør av 22-åringen søndag.

Fast kunde

Borgar Veiding bekrefter at den 42 år gamle mannen som ble drept, var fast kunde på Maxbo-varehuset på Notodden, og at gjerningsmannen og offeret kjente hverandre.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om det. Notodden er et lite sted der alle nærmest kjenner alle. Sier jeg mer om relasjonen deres, kan jeg fort identifisere de involverte, sier han.

Drapet skjedde like før klokken 15 lørdag ettermiddag inne på pauserommet for de ansatte på Maxbo-varehuset på Notodden. Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk sier det ikke var uvanlig at både 42-åringen og andre faste kunder oppholdt seg i pauserommet, som er tilknyttet et lager.

22-åringen, som er fra Notodden, er ikke kjent fra politiet for alvorlige saker tidligere. Politiet ba søndag om en prejudisiell observasjon av mannen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!