22-åring erkjenner Kautokeino-drapet

En 17-åring og en 22-åring er siktet for å ha skutt og drept en mann i 20-årene i Kautokeino tidlig søndag morgen. 22-åringen har erkjent å ha skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen meldte seg for politiet ved middagstider. Han erkjente å ha skutt mannen i 20-åra i morgentimene søndag.

Politimester Arild Aaserød ved Vestfinnmark politidistrikt sier til NTB at mannen er siktet for forsettlig drap, men at han ennå ikke formelt er avhørt.

Politiet har også pågrepet en 17-åring som er siktet for medvirkning til forsettlig drap. Heller ikke han er formelt avhørt i saken.

Skutt med hagle

Mannen i slutten av 20-årene ble skutt ned og drept med hagle utenfor sin bolig i Kautokeino i Finnmark rundt klokken kvart på fem søndag morgen.

Politiet kjente tidlig den siktede mannens identitet, siden han har vært i kontakt med politiet ved flere tidligere anledninger.

Væpnede polititjenestemenn jaktet på ham inntil han selv meldte seg for politiet søndag formiddag.

Han satt da alene i bilen sin fire mil inne på vidda og ringte politiet i mobiltelefon. På det tidspunktet var 17-åringen pågrepet i sin bopel i Kautokeino. Mannen satt rolig og ventet til politiet kom og hentet ham.

Politimester Aaserød kan ikke si noe om motivet for drapet og han vil heller ikke kommentere omstendighetene rundt det som skjedde natt til søndag før de to er avhørt.

(NTB)