22-åring fant stort sikkerhetshull på Facebook

Kunne brukt det til å ta over hvilken som helst Facebook-konto. Varslet heller Facebook og fikk dusør.

STORT SIKKERHETSBRUDD: 22 år gamle Jack Whitton klarte å lure Facebook SMS-system - det fikk han 120 000 kroner for. Foto: AP/Jeff Chiu/NTB Scanpix
STORT SIKKERHETSBRUDD: 22 år gamle Jack Whitton klarte å lure Facebook SMS-system - det fikk han 120 000 kroner for. Foto: AP/Jeff Chiu/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved hjelp av litt datakunnskaper og en mobiltelefon klarte den britiske sikkerhetseksperten Jack Whitton (22) å lure Facebooks SMS-bekreftelsessystem til å sende ham koden for å endre passord til en konto som ikke var hans.

Fikk dusør Han forklarer prosessen på sin egen blogg.

Istedet for å selge funnet til kriminelle, varslet han Facebook gjennom det som kalles White Hat-programmet.

- Programmet er designet til å fange og fjerne sikkerhetshull før de skaper problemer. Nok en gang har systemet fungert og vi takker Jack for dette bidraget, sier en Facebook-ansatt til BBC.

22 år gamle Whitton fikk hele 20 000 dollar - altså over 120 000 kroner - fordi han varslet Facebook om sikkerhetshullet.

- Verdt mye for kriminelle Denne typen dusører utloves av flere selskaper som driver sin virksomhet på nettet, blant annet Microsoft, Paypal og Google. Summen avgjøres av sikkerhetshullets omfang.

22-åringen er i tillegg ført opp på Facebooks «Hall of fame».

BBC har også snakket med sikkerhetseksperten Graham Cluley, som tror sikkerhetshullet kunne vært verdt mye for kriminelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer