22-åring felte naboens prydbjørk på fest

Video av trefellingen havnet selvfølgelig på YouTube. Nå krever naboen 190 000 i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 22-åring fra Telemark risikerer å måtte ut med en klekkelig erstatningssum etter at han felte naboens 15 meter høye prydbjørk på et vorspiel i Nome i september 2008.

En av festdeltakerne filmet trefellingen og filmklippet endte senere på YouTube, melder TA.

Det hele skal ha blitt gjort «for moro skyld». På klippet høre man de andre festdeltakerne som kommer med oppmuntrende tilrop.

- Vi var samlet til vorspiel og det tok litt av, innrømmer en av festdeltakerne overfor avisa. Han lånte 22-åringen motorsagen som ble brukt i trefellingen, men sier at han i ettertid skjønner at treeieren ble lei seg.

Moroa kan komme til å bli dyr for telemarkingen. Eieren av prydtreet krever nå 190 000 kroner i erstatning.

- Vi krever erstatning for nyplanting av et tre ut ifra det som blir anbefalt av en anleggsgartner. Vi krever ikke noe uforholdsmessig høyt tre, sier huseierens advokat Utne Kierul til TA.

22-åringen synes likevel at 190 000 kroner var for dyrt. 31. mai møtes partene i Nedre Telemark tingrett. Saken er etterforsket av politiet, med filmklippet som et av de viktigste bevisene.

- Dette var ingen arbeidskrevende sak og bevisene var jo greie, har lensmann Svein Olav Grini i Nome sagt til TA tidligere.