Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann drept på Maxbo Notodden

22-åring forklarer at han drepte snekker på Maxbo blant annet fordi at han skyldte ham penger

- Det var et irritasjonsmoment, sier politiet. 

DREPT: Politiet sier at 22-åringen som drepte en fast kunde på Maxbo Notodden, hadde både kniv og øks. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
DREPT: Politiet sier at 22-åringen som drepte en fast kunde på Maxbo Notodden, hadde både kniv og øks. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 22-åringen, som er siktet for å ha drept en snekker i 40-åra på pauserommet på Maxbo Notodden lørdag, forklarer i avhør at han drepte snekkeren fordi han skyldte ham penger.

Det forteller politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til Dagbladet.

- Hadde arbeidet for ham

- Siktede mener han skulle ha penger av ham. Det har vært nevnt som et irritasjonsmoment, men jeg oppfatter ikke at det er hele begrunnelsen for drapet, sier politiadvokaten.

For litt over et døgn siden ble mannen i 40-åra - som var fast kunde hos trevareforhandleren og en lokal ildsjel blant annet i motorsportmiljøet - knivstukket og drept. 22-åringen ble pågrepet blodig og med øks i hånda, forklarte vitner i går.

- Jeg kan bekrefte at han hadde både kniv og øks, sier politiadvokaten.

- Siktede skal visstnok ha utført noe arbeid, hevder han, for avdøde. Ut over det oppfatter jeg at de kjente hverandre på den måten at den ene jobbet der og den andre handlet fast der. Det er jo ingen stor by, sier Ljosåk.

Snekkeren hadde lang fartstid i bransjen, og står bak profilerte og betrodde hytteprosjekter i lokalmiljøet.

Fra 23 til 01.30 natt til søndag, ble 22-åringen avhørt. Politiadvokaten forklarer at både pågripelsen og avhøret har foregått uten dramatikk.

- Jeg forsto at han forklarte seg greit, at han hadde en klar formening og oppfatning rundt hva han har gjort og hvorfor han gjorde det. Vi gikk ikke i konfrontasjon, vi anså dette som et første avhør der vi så det som viktig at han får fortelle sin historie. Han har en klar beskrivelse av hva og hvorfor, sier politiadvokaten.

- Innom legevakt og lege

Dagbladet spør siktedes forsvarer, Borgar Veiding, hvordan siktede har det.

- Det er en alvorlig siktelse og situasjon for ham også, men jeg føler han så langt har blitt tatt godt ivaretatt både psykisk og fysisk. På vei inn i arresten var han innom legevakten og etter hva jeg forstår har han vært hos lege enten i natt eller i dag tidlig, også, sier han.

- Var han fysisk skadd?

- Nei, ikke fysisk.

Forsvareren forklarer 22-åringens psyke nå skal bli undersøkt.

- Var han rolig under nattens avhør?

- Ja, han var rolig.Han erkjenner det faktiske rundt drapet og har gitt en forklaring både rundt selve handlingen og den utløsende faktoren, sier han.

- Affekt

Han vil ikke si noe om det skal ha oppstått noen konfrontasjon mellom kunden og den ansatte.

- Jeg kan ikke si noe om det foreløpig, det er detaljer som jeg må komme tilbake til, sier han.

- Forklarer han seg rundt hvorvidt drapet var planlagt eller skjedde i affekt?

- Det er nok riktig å si at dette er affektutløst, slik vi ser det nå, sier han.

22-åringen avhøres ikke igjen i helgen. Mandag blir det fengslingsmøte, en såkalt kontorforretning, der siktede ikke trenger å møte opp siden han har samtykket til varetektsfengsling.

Dagbladet følger saken. Har du tips? Ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling