Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22-åring i BMW tatt i 169 km/t i Rogaland

Kan vente seg fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utrykningspolitiet (UP) stanset i ettermiddag en 22-åring som kjørte i 169 km/t på E39 i Saglandsbakken i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Det melder politiet på twitter.

- Fartsgrensen på stedet er 80 km/t, så han har kjørt mer enn dobbelt så fort som det, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kurt Løklingholm til Dagbladet.

Mannen, som kjørte en BMW, ble fratatt førerkortet på stedet, og kan antakelig forberede seg på ubetinget fengsel etter råkjøringa.

Tok 20 i samme kommune Det hører med til historien at UP beslagla 20 førerkort i samme kommune så seint som torsdag.

- Er det spesielt mye råkjøring i Bjerkreim?

- Det er jo påfallende at vi tok 20 førerkort tidligere denne uka også, sier Løkingholm.

Terje Oksnes i UP på vestlandet sier at han aldri har hørt om maken til tall.

- Egoisme - Totalt gjorde vi 20 førerkortbeslag på fire timer ved Bjerkreim. Jeg synes folk viser ganske stor grad av egoisme når de kjører på en slik måte i tett påsketrafikk. En liten feilmanøver i så tett trafikk kan få enorme konsekvenser, sier Oksnes.

Strekningen fra Moi og over til Ålgård er for sørvestlendinger kjent som en strekning man kan gjøre unna på svært kort tid hvis man tråkker på pedalen. Det er også få fotobokser på denne strekningen.

- Forholdene ligger til rette for høye hastigheter mange andre steder i landet også, så det forklarer ikke dette resultatet, sier Oksnes.

Hele Norges coronakart