Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22-åring pågrepet for Mia-drapet

En 22-åring fra Benløse i Danmark er pågrepet og siktet for drapet på tolv år gamle Mia Teglgaard Sprotte, opplyser kriminalinspektør Erik Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen erkjenner ikke straffskyld, men han vedgår å ha vært i det aktuelle området den fredagen jenta forsvant fra lekeplassen i Benløseparken i Ringsted på Sjælland.

Mannen er en gammel kjenning av politiet, men Erik Andersen ønsker ikke å si i hvilken forbindelse mannen har vært i kontakt med politiet tidligere.

Det var opplysninger og tips fra innbyggerne i Benløse som førte til pågripelsen og siktelsen av 22-åringen.

Tidligere mandag opplyste dansk politi at de høyst sannsynlig har fått tak i DNA-profilen til personen som drepte den tolv år gamle jenta. Mandag kveld ble det tatt blodprøve av siktede for å finne ut om DNA-profilen stemmer overens med profilen politiet tidligere fikk. Resultatene av blodprøven vil trolig foreligge tirsdag ettermiddag.

DNA-profilen er sikret ved hjelp av materiale fra stedet hvor tolvåringen ble funnet gravd ned mandag 1. juli.

Kriminalinspektør Erik Andersen bekrefter at politiet har en DNA-profil som etter all sannsynlighet stammer fra gjerningsmannen.

- Det er et godt spor som vi kan arbeide videre med, sier Andersen.

22-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag formiddag i Ringsted. Påtalemyndigheten vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet.

(NTB)

DREPT: Mia Teglgaard Sprotte (12)