Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22-åring siktet: - Brøt seg inn hos kvinne (88). Voldtok datter (68) da hun kom for å hjelpe

Varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 22 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett i dag besluttet varetektsfengslet i fire uker, siktet for trusler, vold og voldtekt mot en 88 år gammel kvinne og hennes 68 år gamle datter.

- 22-åringen har etter våre opplysninger brutt seg inn hos en 88 år gammel dame. Her har han knust inventar og oppført seg voldsomt, slik at hun varslet datteren som bor ved samme tun. Da datteren på 68 år kom til stedet ble hun utsatt for vold og voldtekt, mens moren var til stede, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Den 88 år gamle kvinnen fikk varslet hjemmehjelpen via sin trygghetsalarm. Da hjemmehjelpstjenesten kom på stedet fikk de varslet politiet.

Hendelsen skjedde natt til søndag, og 22-åringen ble pågrepet på stedet tidlig søndag morgen.

- Det er ingen relasjon mellom siktede og ofrene. De virker helt tilfeldig valgt, sier politiadvokaten.

22-åringen er ikke tidligere straffedømt og beskrives som ukjent for politiet før denne alvorlige voldshendelsen. Ifølge politiet har han forklart at han ikke husker noe fra hendelsen.  Han har også sagt at han hadde drukket alkohol.

- Han sier at han har vært på en fest, forlatt stedet og så er det blankt, sier Borgen.

Den fornærmede 68-åringen ble brakt til legevakt etter voldshendelsen og fikk behandling her. Ifølge politiet tas hun hånd om av helsevesenet og vil også få oppnevnt bistandsadvokat.

- Mannen erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å si noe om saken, sier mannens forsvarer Reidar Steinsvik til Dagbladet.

Lik Dagbladet på Facebook