22-åring siktet for drap

En 22 år gammel mann har erkjent å ha drept en mann i tjueåra i Kautokeino i dag tidlig. Politiet frafalt i kveld siktelsen mot en 17-åring for medvirkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen fra Kautokeino blir mandag framstilt for varetektsfengsling ved Alta tingrett, siktet for forsettlig drap på den jevngamle sambygdingen.

Søndag kveld frafalt politiet siktelsen mot en 17-åring for medvirkning til drapet. Han ble satt på frifot etter at politiet tidligere på dagen hadde pågrepet ham i hans bolig i Kautokeino.

I alt skal det ha vært fire personer i bilen som søndag morgen kjørte opp foran drapsofferets hus. Den siktede og 17-åringen som er satt på frifot, var begge i denne bilen. Det var også folk til stede i huset.

Etter hvert oppsto det en krangel som endte med at 22-åringen avfyrte et skudd med et haglgevær. Det var flere vitner til ugjerningen, og tre av de fire i bilen har nå status som vitner.

Vitner avhøres

Politiadvokat Are Meedby sier til NTB at politiet ikke vil opplyse noe om årsaken til krangelen som oppsto eller hva som kan tenkes å være motivet.

- Vi jobber på spreng med avhørene av vitner og ønsker ikke at opplysninger skal komme ut som kan påvirke vitnene før de er ferdig med sine avhør, sier Meedby.

Han opplyser at siktede søndag kveld ble overført til politistasjonen i Alta der han vil få anledning til å møte den oppnevnte forsvareren, Bjørnar Leistad, før fengslingsmøtet mandag.

Meedby sier den siktede ikke er formelt avhørt ennå fordi politiet først ønsker å gjennomføre avhørene av de mange vitnene. Avhørene starter derfor mandag morgen før fengslingsmøtet.

Meedby sier den siktede har erkjent overfor politifolkene som pågrep ham at det var han som avfyrte det dødelige skuddet.

Selv om motivet fortsatt er uklart, hadde krangelen så vidt NTB kjenner til, sin bakgrunn i uoverensstemmelser som oppsto på et utested i Kautokeino sent lørdag kveld.

- Krangel og flukt

Etter at skuddet ble løsnet utenfor offerets bolig søndag morgen, forsvant den siktede og 17-åringen fra åstedet. Politiet kjente imidlertid identiteten til de to og startet en omfattende leting med væpnede polititjenestemenn.

Etter at 17-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv, besluttet imidlertid 22-åringen å melde seg for politiet. Han satt da i bilen om lag 40 kilometer fra Kautokeino og kontaktet politiet via mobiltelefon.

Ifølge politimester Arild Aaserød ved Vestfinnmark politidistrikt satt han rolig og ventet til han ble pågrepet. Da skal han også ha erkjent at det var han som hadde løsnet det dødelige skuddet.

Noe nærmere om omstendighetene rundt den tragiske hendelsen vil politiet imidlertid ikke gi opplysninger om.

(NTB)