22-åring siktet for planer om turistangrep i Frankrike

En 22 år gammel radikalisert muslim er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel radikalisert muslim er pågrepet og siktet for å ha planlagt angrep mot amerikanske og russiske turister i Frankrike.

Mannen ble pågrepet i byen Carcassonne mandag. Han har vært overvåket i flere måneder og er også siktet for tilknytning til en ekstremistgruppe.

Da han ble pågrepet, bar mannen kniv og en lSiten klubbe. Rettskilder i Frankrike opplyser at den siktede lider av psykiske problemer. Han hadde trolig planer om å utføre et angrep mot turister innen kort tid.

Fulgt IS på nett

Frankrike er for tiden ekstra oppmerksom på sikkerhetstrusler fordi landet er vertskap for fotball-EM. Fra før råder unntakstilstand i kjølvannet av terroraksjonen som kostet 130 menneskeliv i Paris i november i fjor.

Den siktede 22-åringen kommer fra den sørfranske byen Lunel, som er beryktet for det store antallet borgere som har sluttet seg til krigen i Syria. Mannen har fortalt etterforskere at han er fascinert av ekstremistgruppa IS og jihadistiske grupper, som han følger tett på nettet.

Ville dra til Syria

– Han har forklart at motivasjonen hans er knyttet til internasjonal politikk, sier mannens forsvarer, advokat Jocelyn Momasso Momasso.

Den unge mannen har fortalt han har hatt lyst til å dra til Syria, men at han ikke har hatt råd og derfor heller planlagt et angrep i Frankrike i «jihadistenes navn».

– Han ville hevne «sine brødre», som er blitt ofre for luftangrep fra den internasjonale koalisjonen som kjemper mot ekstremistgruppa IS i Syria, sier advokaten.

(NTB)