22-åringen er løslatt

Sønnen som er siktet for å skyte og drepe en biltyv i Froland er blitt løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Sønnen (22) som sammen med sin far Asbjørn Steen (52) er siktet for drapet på en biltyv i Froland er nettopp blitt løslatt. Han har innrømmet at han skjøt biltyven, men hevder han gjorde det i selvforsvar.

Hans forsvarere påkjærte varetektsfengslingen. Agder lagmannsrett har behandlet fengslingen i dag på rekordtid og besluttet å oppheve fenglingen. De har ikke funnet at det ikke var fare for bevisforspillelse.

- Vi tar beslutningen til etteretning, sier politiadvokat Jan Atle Hansen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

22-åringen er allerede løslatt og kjørt hjem til sin bopel av politiet på Reiersøl i Froland.

- Jeg er tilfreds med at kjæremålet førte fram, sier advokat Ove Andersen, 22-åringens oppnevnte forsvarer, til Agderpostens nettutgave. Advokat Sigurd Klomsæt har nå overtatt forsvaret av 22-åringen.

Hørte flere skudd

- Jeg hørte et boff som jeg senere skjønte kunne være et skudd, forteller 30-åringen som overlevde skytingen hvor en 31-åring ble drept til avisa Fædrelandsvennen.

Han og den drepte gikk natt til søndag sammen opp for å stjele den siktede 22-åringens bil, en Mitsubishi Pajero. Den drepte har samme type, og trengte en delebil, ifølge Verdens Gang. 30-åringen forteller at han ikke ble med i den stjålne bilen fordi døra på passasjersiden var frosset fast.

Istedet for å krype over kompisen stakk han ned til veien for å vente på kompisen. Ifølge 30-åringen er Pajero vanskelig å starte i kulda, og antar at 31-åringen har kinnet bilen en stund før den startet. Videre måtte den drepte 31-åringen ha rygget et stykke før han kunne snu bilens front mot hovedveien.

Etter at han hørte boffet så han Pajeroen komme hoppende ut på et jorden. Etter 150 meter begynte bilen å kjøre i ringe samtidig som 30-åringen hørte nok et smell.

Et par sekunder senere hørte han ytterligere tre-fire smell. Da stakk han til skogs der han rotet seg bort før han senere på dagen ble pågrepet.

<B>BILTYV DREPT:</B> En 31-åring som stjal denne bilen ble drept natt til søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer