DRAPSMANN: Omar Abdel Hamid El-Hussein. Foto: REUTERS / Handout / Scanpix Denmark / NTB scanpix
DRAPSMANN: Omar Abdel Hamid El-Hussein. Foto: REUTERS / Handout / Scanpix Denmark / NTB scanpixVis mer

22-åringen la ut jihad-video før København-angrepene

På Facebook 45 minutter før det første angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle mannen som er mistenkt for å ha stått bak helgens to angrep i København, la ut en jihad-hyllest på sin Facebook-profil kort tid før det første attentatet.

45 minutter før angrepet mot debattmøtet på Krudttønden på Østerbro i København, la 22-åringen ut en jihad-hyllest på sin Facebook-profil, skriver Ekstra Bladet.

Videoen ble ikke laget av 22-åringen selv, men er ifølge avisen hentet fra en YouTube-kanal som har publisert flere videoer som hyller Den islamske stat (IS).

Dansk politi har til nå ikke sagt noe om 22-åringen har tilknytning til islamistiske grupper, men den danske sikkerhetstjenesten PET har hatt kjennskap til 22-åringen fra tidligere. Tidligere skolekamerater har fortalt at 22-åringen hatet jøder. Ifølge den danske kriminalomsorgen skal han ha gitt uttrykk for ekstremistiske holdninger, og han har vært fengslet for knivangrep. Han ble løslatt cirka to uker før lørdagens to angrep, der til sammen to mennesker ble drept og fem såret. PET mener han kan ha blitt inspirert av terrorangrepene i Paris i forrige måned.

(NTB)