22-åringen tilstår Flisa-drapet

Drepte Thomas Aleksander Dreier (20) natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen som er siktet for drapet på Thomas Aleksander Dreier (20) på Flisa natt til søndag, har i kveld sittet i avhør hos politiet.


- Han har erkjent det faktiske forholdet at han har stukket avdøde med kniv, men han har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiadvokat Henning Klauseie ved politiet i Hedmark til Dagbladet.no.

- Han erkjenner det faktiske i forhold til at det er han som har stukket. Men bakgrunnen og foranledningen for det som har skjedd, gjenstår det å få klarhet i, sier siktedes advokat, Tore Famestad, til Dagbladet.no.

- Vi har vært innom dette i avhøret i dag, men ikke i detaljer, sier advokaten.

Kontorforretning

Den siktede vil ikke møte til fengslingsmøtet, som finner sted i morgen, men har godkjent at domstolene avgjør fengslingsspørsmålet ut i fra dokumentene som foreligger, såkalt kontorforretning.

Han har samtykket til varetektsfengling i fire uker, og er sitter nå varetektsfengslet i Kongsvinger.

- Han tar dette tungt. Han tar konsekvensene av at han er siktet for noe veldig alvorlig, og samtykker derfor til fengsling, sier advokat Famestad.

HER BLE HAN DREPT: I Flisa sentrum. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
HER BLE HAN DREPT: I Flisa sentrum. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

22-åringen er siktet for forsettlig drap. Han risikerer at siktelsen blir utvidet, men advokaten hans vil ha saken nøyere etterforsket for å granske skyldgraden.

- Vi veit ennå ikke om dette i realiteten er en legemsbeskadigelse med døden til følge eller et forsettlig drap, sier Famestad.

22-åringen vil høyst sannsynlig ikke avhøres igjen før onsdag eller torsdag.

Krangel

Dreier døde av flere knivstikk utenfor puben Dirty Nelly på tettstedet Flisa i Åsnes kommune i Hedmark. 22-åringen ble pågrepet ved utestedet, etter at vakter og gjester hadde holdt ham i sjakk til politiet ankom.

Foranledningen var en krangel mellom de to tidligere på kvelden. Det er uklart om den siktede dro hjem eller innom jobben for å hente kjøkkenkniven som ble brukt, eller om han hadde den på seg hele kvelden.

Et tjuetall vitner er avhørt i saken mandag. Vitnene og den siktedes forklaring på dette punktet kan avgjøre om siktelsen mot 22-åringen blir utvidet.

Klauseie sier politiet er overbevist om at de har pågrepet rett mann for drapet.

22-åringen tilstår Flisa-drapet

- Vi mener også at vi har sikret oss drapsvåpenet, men det gjenstår fortsatt etterforskning i forhold til blant annet motiv, sier han.

DREPT: Thomas Alexander Dreier.