22-åringens klassekamerat: - Han hatet jøder

Lørdag ble Omar (22) terrorist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere klassekamerat husker den 22 år gamle antatte gjerningsmannen i København som diskusjonslysten og til tider aggressiv. - Han var ikke redd for å si at han hatet jøder.

«Victor» gikk i klassen til Omar Abdel Hamid El-Hussein, den antatte terroristen som løsnet skudd både mot debattmøtet i kulturhuset Krudttønden og ved en synagoge i sentrum av København i helgen.

- Han elsket å diskutere islam. Spesielt Israel-Palestina-konflikten. Og han var ikke redd for å si at han åpenlyst hatet jøder, forteller «Victor» til Ekstra Bladet.

Av hensyn til sin egen sikkerhet, vil han ikke bruke sitte egentlige navn i artikkelen.

De to gikk sammen i ett år i den danske byen Hvidovre på det som tilsvarer en videregående skole i Norge. Selv om det er to år siden de var klassekamerater, husker han Omar som en veldig diskusjonslysten og til tider aggressiv person. Men «Victor» kan ikke si så mye om ham som privatperson.

- Han holdt mye for seg selv og kom bare til de timene han likte. Ellers var han ganske rolig. Jeg delte ikke hans syn på ting, så jeg hadde ikke så lyst til å ha mye med ham å gjøre, sier han.

- Det er ganske vilt å ha gått i klasse med en som har gjort et angrep på Danmark.

(NTB)

OMAR ABDEL HAMID EL-HUSSEIN: En tidligere klassekamerat husker den 22 år gamle antatte gjerningsmannen i København som diskusjonslysten og til tider aggressiv. Foto: EPA / NTB scanpix
OMAR ABDEL HAMID EL-HUSSEIN: En tidligere klassekamerat husker den 22 år gamle antatte gjerningsmannen i København som diskusjonslysten og til tider aggressiv. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer