22 barn drept i bussulykke i Sveits

I alt 28 personer mistet livet i ulykken, minst 24 er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt 28 personer har mistet livet etter en bussulykke i Sveits i går kveld.

Blant ofrene er 22 barn, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ulykken skjedde i en tunnel på motorveien nær byen Sierre i kantonen Wallis, i nærheten av grensen til Italia. Den beskrives som en av de verste ulykkene i Sveits siden 1982.

Krasjet i tunnelvegg Ifølge sveitsiske myndigheter kolliderte bussen i en tunnelvegg. Det var to sjåfører i bussen, som begge omkom, skriver den sveitsiske avisa Blick.

Ifølge sveitsiske nyhetsbyråer er minst 24 personer skadd etter ulykken.

200 redningsarbeidere, 12 ambulanser og åtte helikoptre var involvert i redningsaksjonen, som pågikk i hele natt.

MANGE SKADD: Her er redningsmannskaper på stedet etter bussulykken ved Sierre. Foto:  REUTERS/Denis Balibouse
MANGE SKADD: Her er redningsmannskaper på stedet etter bussulykken ved Sierre. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

De skadde er fraktet til fire ulike lokalsykehus, mens to alvorlig skadde ble fløyet med redningshelikopter til Universitetssykehuset Lausanne. I tillegg ble en person med alvorlige skader fløyet til Universitetssykehuset Bern.

Hjem fra skiferie Omfanget av ulykken ble først kjent i dag tidlig, ettersom sveitsisk politi først opplyste at det kun var skadde etter ulykken.

På en pressekonferanse i dag tidlig sa politiet at selv garvede redningsarbeidere var traumatisert etter redningsarbeidet i natt.

Totalt var det 52 personer om bord i bussen. Passasjerene var belgiere som var på vei hjem fra skiferie i Val d'Anniviers i de sveitsiske alpene, ifølge NTB. Ulykkesbussen var en av tre busser som kjørte i følge på vei tilbake til Belgia.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Barna som var om bord i bussen er fra de belgiske byene Lommel og Heverlee. De tilhører to ulike skoleklasser. Ofrenes familier er ventet til Sveits i dag, og vil bli tilbudt krisehjelp av sveitsiske myndigheter, skriver Blick.

- Ufattelig Flesteparten av ofrene skal være rundt tolv år, ifølge belgiske myndigheter. Den belgiske utenriksministeren, Didier Reynders, sier at myndighetene fortsatt jobber med å identifisere ofrene.

KRASJET I TUNNEL: Her blir vraket av den belgiske bussen fraktet vekk fra motorveien i nærheten av den sveitsiske byen Sierre. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON
KRASJET I TUNNEL: Her blir vraket av den belgiske bussen fraktet vekk fra motorveien i nærheten av den sveitsiske byen Sierre. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON Vis mer

- Dette er helt ufattelig, sier han, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Denne tragedien rammer hele Belgia. Omfanget av denne ulykken er vanskelig å ta innover seg, sier den belgiske ambassadøren i Sveits, Jan Luykx til det sveitsiske nyhetsbyrået SDA-ATS.

Dagbladet følger saken.

VRAKET: Den belgiske bussen var totalvrak etter ulykken. Foto:  REUTERS/Denis Balibouse
VRAKET: Den belgiske bussen var totalvrak etter ulykken. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer