22 drept av tornado

Over 200 skadd i Kentucky og Indiana i USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En tornado drepte minst 22 personer og skadet mer enn 200 andre i den sørvestlige delen av staten Indiana klokka 02:00 i natt, lokal tid, melder CNN.

Tornadoen rammet først Henderson county i Kentucky, før den slo til og drepte minst 17 mennesker bosatt i Evansville husvognpark. Deretter raste den videre inn i Warrick-distriktet, hvor fire ble drept. Redningsmannskaper søker nå etter folk som mulig er fanget husvognene sine i campingparken.

Det er erklært lokal katastrofetilstand, og de lokale politimyndighetene planlegger å påkalle assistanse fra Nasjonalgarden.

- Skadene er veldig, veldig omfattende, sier assisterende brannmester i Warrick, Chad Bennett, til CNN.

- Nå når dagslyset har kommet, er det lettere å se omfanget av skadene, og det er svært sjokkerende, sier han.

En talsmann for Deaconess Hospital i Evansville opplyser at 50 skadde er kommet inn til sykehuset etter tornadoen, 15 av dem er kritisk skadd. Ved St. Mary´s Medical Center i Evansville er rundt 110 personer behandlet for skader. I tillegg er 27 000 husstander uten strøm.

Folk blir bedt om å holde seg innendørs. Vinden er fremdeles svært sterk.

National Weather Service gikk ut med tornadovarsel for området ca 30 minutter før den sterke vinden slo til. Men mange sov på det tidspunktet, og fikk den ikke med seg.

HELDIG: Steve Auten fra Newburgh, Indiana, var heldigvis ikke hjemme da tornadoen felte et tre som gikk rett gjennom soveromsvinduet hans. Her klemmer han moren Shelly. Foto: AP/ SCANPIX
HELDIG: Steve Auten fra Newburgh, Indiana, var heldigvis ikke hjemme da tornadoen felte et tre som gikk rett gjennom soveromsvinduet hans. Her klemmer han moren Shelly. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer