- 22 drept i Kabul-eksplosjon

Minst 22 personer ble drept i en kraftig eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opplysninger om antallet drepte i eksplosjonen i Kabul varierte imidlertid sterkt, fra 10 til over 20. Nå bekrefter FN-personell at antallet drepte er 22. Ytterliggere 65 mennesker er innlagt på sykehus med skader etter den svært kraftige eksplosjonen.

Kabuls visepolitisjef Mohammad Khalil var raskt ute med å plassere ansvaret for eksplosjonen på al Qaida og Taliban og statsministeren og geriljalederen Gulbuddin Hekmatyar, som nå er i eksil.

Eksplosjonen skjedde i byens travle forretningsområde, under 100 meter både fra innenriksdepartementet og informasjons- og kulturdepartementet.

En korrespondent fra Reuters på stedet meldte at minst 15 personer ble såret i eksplosjonen, som skjedde rundt klokka 14.55 lokal tid.

Innenriksminister Taj Mohammad bekreftet tidligere at det hadde vært en eksplosjon, men hadde ingen detaljer.

Ifølge BBCs kilder var det en bilbombe som eksploderte. Tusener flyktet i panikk. En mann som ble såret sier til nyhetsbyrået AFP at eksplosjonen skjedde i en stasjonsvogn like ved informasjons- og kulturdepartementet og det berømte Spinzar hotell. Flere kilder sier at det var to eksplosjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer