- 22 drept i Kabul-eksplosjon

Minst 22 personer ble drept i en kraftig eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opplysninger om antallet drepte i eksplosjonen i Kabul varierte imidlertid sterkt, fra 10 til over 20. Nå bekrefter FN-personell at antallet drepte er 22. Ytterliggere 65 mennesker er innlagt på sykehus med skader etter den svært kraftige eksplosjonen.

Kabuls visepolitisjef Mohammad Khalil var raskt ute med å plassere ansvaret for eksplosjonen på al Qaida og Taliban og statsministeren og geriljalederen Gulbuddin Hekmatyar, som nå er i eksil.

Eksplosjonen skjedde i byens travle forretningsområde, under 100 meter både fra innenriksdepartementet og informasjons- og kulturdepartementet.

En korrespondent fra Reuters på stedet meldte at minst 15 personer ble såret i eksplosjonen, som skjedde rundt klokka 14.55 lokal tid.

Innenriksminister Taj Mohammad bekreftet tidligere at det hadde vært en eksplosjon, men hadde ingen detaljer.

Ifølge BBCs kilder var det en bilbombe som eksploderte. Tusener flyktet i panikk. En mann som ble såret sier til nyhetsbyrået AFP at eksplosjonen skjedde i en stasjonsvogn like ved informasjons- og kulturdepartementet og det berømte Spinzar hotell. Flere kilder sier at det var to eksplosjoner.

- Den første var ikke så stor, men den andre var veldig stor, sier øyenvitnet Najibullah Aryan. Han sa at han hadde sett minst 20 mennesker ligge på bakken i nærheten av departementsbygningen. -Jeg kom ut fra kulturdepartementet da den første eksplosjonen skjedde, sa Aryan.

Politiet sperret straks av området rundt eksplosjonsstedet.

(NTB-Reuters-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer