Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22 drept i selvmordsangrep mot bryllup

Nordøst i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber drepte minst 22 mennesker i bryllupet til en politikerdatter nordøst i Afghanistan lørdag, ifølge afghansk politi.

Angrepet er blant de blodigste i landet på flere måneder. Det var datteren til den innflytelsesrike politikeren Ahmad Khan Samangani som skulle gifte seg da gjerningsmannen, som var til fots, sprengte seg i lufta. Angrepet skjedde under bryllupsfesten i Aybak, hovedstaden i den nordøstlige provinsen Samangan.

Samangani er blant de drepte, opplyser provinsguvernør Khairullah Anosh til Reuters.

Klemte offer Selvmordsbomberen ga den folkevalgte en klem før han detonerte eksplosivene som var festet rundt midjen hans, ifølge talsmann Lal Mohammad Ahmadzai for sikkerhetsstyrkene i Nord-Afghanistan.

- Hittil har vi 22 drepte, blant dem Ahmad Khan, og mer enn 100 sårede, sier han, og tilføyer at flere høytstående tjenestemenn var blant bryllupsgjestene.

En lege ved sentralsykehuset i Samangan opplyser imidlertid til AFP at 13 døde er brakt inn, mens tallet på sårede er 60. Ifølge ham er også etterretningssjefen i provinsen blant de drepte.

Krigsherre Taliban benekter å stå bak angrepet.

- Vi har ingenting med dette å gjøre, sier talsmann Zabihullah Mujahid til Reuters, og tilføyer:

- Ahmad Khan var en tidligere mujahideen-leder, han var beryktet og mange mennesker kan ha hatt problemer med ham.

Samangani sitter nå i den afghanske nasjonalforsamlingen, men som tidligere mujahideen-leder kjempet ham mot Sovjet på 1980-tallet, og senere mot Taliban under dets styre fra 1996 til 2001.

Morgenbryllup I deler av Nord-Afghanistan, som er relativt fredelig sammenlignet med de urolige provinsene sør og øst i landet, er det vanlig å holde bryllupsseremonier tidlig på morgenen.

Ifølge FN var det et rekordhøyt antall sivile ofre i konflikten i Afghanistan i fjor. Taliban, som kjemper et opprør mot president Hamid Karzais vestligstøttede regjering, beskyldes for å stå bak brorparten av disse.

Bare i år har opprørere utført flere titalls selvmordsangrep i det krigsherjede landet. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media