SELVMORDSBOMBER: 22 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta under fredagsbønnen i en sjiamuslimsk moské øst i Saudi-Arabia. Foto: REUTERS/Stringer
SELVMORDSBOMBER: 22 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta under fredagsbønnen i en sjiamuslimsk moské øst i Saudi-Arabia. Foto: REUTERS/StringerVis mer

22 drept i selvmordsangrep mot moské i Saudi-Arabia

Nærmere 80 ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 mennesker ble drept og nærmere 80 ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta under fredagsbønnen i en sjiamuslimsk moské øst i Saudi-Arabia.

Tilstanden til tolv av de sårede er kritisk, opplyser helsedepartementet i landet til TV-stasjonen Al Arabiya.

Najd-provinsen i Saudi-Arabia, en ytterliggående sunnimuslimsk gruppe med bånd til Den islamske staten (IS), tar på seg ansvaret for angrepet mot Iman Ali-moskeen i al-Qadeeh og opplyser at selvmordsbomberen het Abu Amer al-Najdi.

I kunngjøringen fra gruppen omtales ofrene for selvmordsaksjonen som «en flokk kjettere og vantro».

Al-Qadeeh ligger i Qatif-regionen, der majoriteten av befolkningen er sjiamuslimer.

Kaotisk En av de rundt 150 som var samlet til bønn i moskeen da selvmordsbomberen slo til fredag, forteller om kaotiske tilstander.

- Vi var i den første delen av bønnene da vi hørte eksplosjonen, forteller Kamal Jaafar Hassan.

Saudiarabiske myndigheter lover å gjøre alt for å finne eventuelle medskyldige av selvmordsbomberen.

Jakter på medskyldige - Sikkerhetsmyndighetene vil sette alt inn i jakten på dem som var involvert i denne terrorhandlingen, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i landet.

Angrepet er det første som rammer sjiamuslimer i Saudi-Arabia siden november. Da ble minst åtte personer drept i et angrep mot en sjiamuslimsk religiøs feiring.

Saudi-arabiske myndigheter anklaget den gang Den islamske staten (IS) for å stå bak, og fire angivelige bakmenn ble pågrepet.

(NTB)