22 fryktes døde i flykrasj

Redningarbeidere søker i jungelen i Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsarbeidere søker i jungelen sør i Kambodsja etter et passasjerfly de frykter har krasjet med 22 passasjerer om bord.

Flyet, et russiskprodusert An-24, forsvant fra fjellene i jungelen i provinsen Kampot mandag morgen, melder AP.

- Ikke overlevende

Myndighetene sier de er sikre på at flyet har krasjet. Vitner har fortalt at de så et fly som gikk mot bakken i området, men flyet er foreløpig ikke funnet.

Søket etter flyet ble utsatt i 12 timer natten etter det forsvant. Him Sarun, leder i sekretariatet for sivil flygning, sier det er usannsynlig å finne noen i live.

- Hvis vi hadde lokalisert flyet tre eller fire timer etter at det krasjet, kunne det vært et håp om å finne overlevende. Men ettersom det har gått en hel natt, vil mulige overlevende sannsynligvis være døde nå på grunn av blodtap.

Fra Sør-Korea og Tsjekkia

Flyet var på vei fra Siem Reap til kystbyen Sihanoukville. En arbeider på flyplassen i Siem Reap opplyser at 13 av passasjerene var sør-koreanere og tre var tsjekkere.

LOKALISERER FLYET: Flyet er foreløpig ikke funnet, men vitner sier de så det gå ned. Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP/Scanpix
LOKALISERER FLYET: Flyet er foreløpig ikke funnet, men vitner sier de så det gå ned. Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP/Scanpix Vis mer

Flyet tilhører det kambodsjanske flyselskapet PMT Air, et lite selskap som startet opp ruta mellom Siem Reap og Sihanoukville i januar.

Man skal ha mistet kontakten med flyet bare fem minutter før det skulle lande.

Ifølge Him Sarun er krasjstedet et sted mellom Kamchay og Bokor-fjellene i Kampot-provinsen, 130 kilometer sørvest for hovedstaden Phnom Penh.