- 22. juli-boka til Seierstad handler ikke om Breiviks mor

Kommer om to uker.

BREIVIK-BOK. Åsne Seierstad skriver også om 22. juli. Her er hun fra rettssaken mot terroristen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BREIVIK-BOK. Åsne Seierstad skriver også om 22. juli. Her er hun fra rettssaken mot terroristen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forfatter Åsne Seierstad intervjuet Wenche Behring Breivik rett før hun døde, men hun har ikke skrevet bok om terroristens mor, presiserer forlegger Erling Kagge.

Seierstad har skrevet en bok om 22. juli, Anders Behring Breivik, folk som var på Utøya og hvordan terrorhandlingene påvirket livet til familiene deres. Etter at flere medier torsdag skrev at Seierstad etter intervjuet med Breiviks mor på hennes dødsleie, har skrevet bok om moren går Kagge Forlag nå ut med en presisering:

«Dette er ikke korrekt. Åsne Seierstads bok «En av oss. En fortelling om Norge» er en bok om 22. juli, ikke en bok om Wenche Behring Breivik», skriver forlaget i en pressemelding.

Forlegger Erling Kagge understreker at Seierstad opptrådte svært varsomt i sitt møte med Breivik, fordi dette var en alvorlig syk kvinne, som lå på dødsleiet.

Forlagskrig Det har oppstått en formidabel ordkrig mellom Kagge Forlag og forlaget til Marit Christensen, som torsdag gir ut Christensens bok «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik». Christensen omtaler blant annet besøket Seierstad og Breiviks advokat Ragnhild Torgersen avla Breiviks mor på sykehuset. Moren skal ha kastet dem rett ut, ifølge Christensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer