- 22. juli handler ikke om meg

Breivik avviser at han er selvopptatt og har personlighetsforstyrrelser.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Breivik fikk spørsmål vedrørende hans hjemmelagde uniform.- Uniformen er overodet ikke viktig. Holden (aktor, red.anm) drar frem den for å latterliggjøre meg, men jeg har bare kommet med forslag og dette er bare et av mange momenter, sier Breivik.   

Breivik ble deretter spurt om det han gjorde var ondskapsfullt.

- Det jeg gjorde var ikke ondskap. Det var nødvendig på samme måte som japan ble bombet av USA under 2. verdenskrig. Å ta 300 000 liv var nødvendig for å spare milloner av liv, sier Breivik.

- Utøya var kontroversielt Breivik sier at han ikke ønsket å utføre terror på Utøya.

- Halvparten av nasjonale militante mener utøya var for drøyt. Jeg visste at det ville bli et kontroversielt mål. Jeg gjorde alt jeg kunne for å slippe det målet og jeg jobbet med det på forhånd. Jeg ville angripe skupkonferansen og jobbet hardt for å få til det, men det lot seg ikke gjøre, sier Breivik.

Terroristen mener han har fremskyndet en krig det ikke er mulig å unngå.

- Jeg har ønsket å fremskynde en konflikt mens vi fortsatt ikke er en minoritet. Jeg er en ultranasjonalist og det er stor forskjell på det og moderat najonalist. Jeg har ønsket at flere moderate nasjonalister skal bli forfulgt og det har jeg klart. Nå er det en heksejakt med en gang noen kommer med høyreorienterte meninger, sier han og viser til Statsminister Jens Stoltenbergs nyttårstale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer