MINNEDAG?: Dersom presidenten i Europarådet får viljen sin, kan 22. juli bli en internasjonal merkedag for terrorofre.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MINNEDAG?: Dersom presidenten i Europarådet får viljen sin, kan 22. juli bli en internasjonal merkedag for terrorofre. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

22. juli kan bli europeisk minnedag

Internasjonal merkedag for terrorofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom presidenten i Europarådet får viljen sin, kan 22. juli bli en internasjonal merkedag for terrorofre.

- Vi ønsker å gjøre en kollektiv innsats mot hat og intoleranse. Vi vil aldri glemme, sa parlamentspresident Anne Brasseur i Europarådet i sin tale under onsdagens minnemarkering for terrorangrepene 22. juli 2011.

I talen foreslo hun i samråd med stortingspresident Olemic Thommessen å gjøre 22. juli til en felles europeisk merkedag for ofre for hatkriminalitet, skriver Dagsavisen.

- 22. juli vil alltid være 22. juli i Norge, og i andre land vil en slik merkedag kanskje ha en annen profil. Poenget er at vi vil ha en dag som minner oss om viktigheten av å jobbe mot antidemokratiske krefter, og som kan bidra til bevissthet rundt hatprat og nettmobbing, sier Thommessen til avisen.

Både AUF og Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene stiller seg positive til forslaget, men Ministerrådet har sagt nei. Dermed ligger det an til omkamp under neste parlamentarikerforsamling.

(NTB)