- 22. juli kunne vært unngått

Mener flere PST-ansatte dersom de hadde hatt flere ressurser og var annerledes organisert.

INTERN UENIGHET: Mange ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er uenige i konklusjonen i evalueringsrapporten, som ble lagt fram av konstituert PST-sjef Roger Berg (bildet) og resten av PST-ledelsen 16. mars, om at tjenesten ikke kunne ha avverget terrorangrepene 22. juli. Foto:
INTERN UENIGHET: Mange ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er uenige i konklusjonen i evalueringsrapporten, som ble lagt fram av konstituert PST-sjef Roger Berg (bildet) og resten av PST-ledelsen 16. mars, om at tjenesten ikke kunne ha avverget terrorangrepene 22. juli. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ansatte har framført denne vurderingen med tyngde internt, i forbindelse med arbeidet med PSTs internevaluering av terrorangrepene 22. juli i fjor.

Hovedkonklusjonen i evalueringsrapporten, som ble presentert av konstituert PST-sjef Roger Berg på en pressekonferanse 16. mars i år, var like fullt at PST ikke kunne ha avverget terrorangrepene.

Men den konklusjonen er ikke alle internt i PST enige i.

Misnøye Kilder forteller til Dagbladet at det i kjølvannet av 22. juli er sterk misnøyei deler av tjenesten, spesielt hos mange av de yngre ansatte, i forhold til at det er et til dels betydelig avvik mellom politiske forventninger og rammevilkår.

22. juli mislyktes tjenesten i å løse sin hovedoppgave: Å forebygge terror og angrep mot statsforfatningen. De fleste ressurser i PST blir nemlig spist opp av tid- og ressurskrevende enkeltsaker. Det er lite kapasitet igjen til analyse av de store mengdene informasjon og tips som PST løpende mottar. Det er også skjebnen til den nyopprettede OSI-avdelingen (Open Source Intelligence), som arbeider med innhenting og systematisering av informasjon fra Internett og andre åpne kilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer