22. juli-offer (44) fikk erstatning i rekordfart

Saksbehandlingen startet fredag. Onsdag fikk 22.juli-offeret (44) tilkjent 200 000 kroner i voldsoffererstatning.

80 METER UNNA BOMBEN: Kvinnen (44) var bare 80 meter unna Regjeringskvartalet da bomben gikk av 22. juli 2011 og sliter med hørselen i dag. 16. august i år startet Kontoret for voldsoffererstatning saksbehandlingen av hennes sak.
FOTO: Morten Holm / NTB scanpix
80 METER UNNA BOMBEN: Kvinnen (44) var bare 80 meter unna Regjeringskvartalet da bomben gikk av 22. juli 2011 og sliter med hørselen i dag. 16. august i år startet Kontoret for voldsoffererstatning saksbehandlingen av hennes sak. FOTO: Morten Holm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kvinnen (44) Dagbladet har vært i kontakt med var bare 80 meter fra bomben da den gikk av i Regjeringskvartalet 22. juli 2011.

- Jeg kom ut fra en restaurant og var på vei mot Regjeringskvartalet. Jeg føler meg heldig i dag som kom unna fra det slik jeg gjorde, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Som følge av eksplosjonen sliter hun i dag med øresus og nedsatt hørsel.

- Jeg har sluttet å høre på musikk og hører nærmest ingenting i store folkemengder med mye lyd, forteller hun.

Hun er av mange som har rett på oppreisningserstatning etter terrorangrepene. Sammen med sin bistandsadvokat, advokat Ketil Magnus Berg i advokatfirmaet Furuholmen, henvendte hun seg til Kontoret for voldsofferstatning i juli og etter litt korrespondanse på e-post om hva søknaden skulle gjelde, startet saksbehandlingen fredag 16. august, forteller Berg.

- Fem dager senere, onsdag 21. august, var vedtaket klart, sier han.

- Eksemplarisk Kvinnen ble tilkjent 200 000 kroner i oppreisning og 15 000 kroner for dekning av advokatbistand. Berg beskriver det som saksbehandlingstid i ekpressfart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer