22. juli-rettssaken ble for mye for AUF-leder

Én uke inn i rettssaken trakk Hedmark AUF-lederen seg.

FOR MYE:  Magnus Stenseth overlevde Utøya og sier til Hamar Arbeidsblad at det siste året har vært en stor påkjenning, og at det hele toppet seg da rettsaken mot massemorderen startet mandag. Foto: hedmark.auf.no
FOR MYE: Magnus Stenseth overlevde Utøya og sier til Hamar Arbeidsblad at det siste året har vært en stor påkjenning, og at det hele toppet seg da rettsaken mot massemorderen startet mandag. Foto: hedmark.auf.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågående terrorrettssaken ble for mye for Utøya-overlevende Magnus Stenseth. I helgen trakk han seg som leder i Hedmark AUF.

- Jeg ønsker fremdeles å være med i politikken, men å fortsette som AUF-leder ble for mye etter det jeg har gjennomlevd det siste året, sier Magnus Stenseth til Hamar Arbeiderblad.

22. juli reddet han livet ved å legge på svøm fra Utøya. Hendelsene 22. juli og tiden etterpå har vært en stor påkjenning, sier han, men det hele toppet seg da rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik begynte mandag for en uke siden.

- Jeg fulgte rettssaken første dag og ønsker heller å være på jobb enn å sitte i tingretten. Hodet varslet at nå er det snart overfylt. Kroppens signaler er viktig å ta før det er for sent, sier Stenseth til lokalavisen.

Stenseth, som er fra Elverum, har vært leder i Hedmark AUF i to år. Hedmark AUF vil velge en ny leder på et ekstraordinært årsmøte 2. juni. Fram til da, vil de to nestlederne Kaja Haugseth og Tonje Granmo dele på lederjobben.

(NTB)