2,2 millioner masseevakueres

Orkanen Dorian har tatt 20 menneskeliv. Nå har orkanen blitt oppjustert til kategori 3, og Sør Carolina er allerede rammet.

SNAPCHAT: Videoer fra beboere i byen Charleston i USA viser hvordan orkanen Dorian nå feier over østkysten av USA. Video: Privat/Snapchat/Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag traff kategori 5-orkanen Dorian Bahamas med full styrke. Hus er blitt kvestet, biler og båter er blitt kastet rundt, mens hele nabolag er blitt oversvømt. I tillegg har orkanen kostet minst 20 personer livet, opplyser lokale myndigheter.

Redningsarbeidet i området er svært krevende, noe som gjør at statsminister Hubert Minnis forventer at tallet vil stige ytterligere.

- Vi står midt i en av de største nasjonale krisene i landets historie, uttaler han, ifølge Washington Post.

17 av de omkomne er blitt funnet på Abaco-øyene, mens de tre andre er blitt funnet på Grand Bahama.

- Vi opplever en helt fryktelig tragedie, med tanke på at flere liv har gått tapt. Og vi har ennå ikke gått fra dør til dør, sier helseminister Duane Sands til NBC News.

Masseevakuering

Florida ser ut til å ha unngått å bli truffet direkte, men orkanen er ventet å passere svært nære kysten av Georgia og Sør Carolina torsdag, samt at den muligens kan ramme Nord Carolina de følgende dagene.

2,2 millioner mennesker langs kysten av Florida, Georgia, og både Nord- og Sør Carolina har blitt bedt om å evakuere. I Nord Carolina har nesten 400 000 fått beskjeden om å evakuere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer