Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22 nye kardinaler

ROMA (NTB/Reuters): Pave Johannes Paul utnevnte i går 22 nye kardinaler. De skal delta i valget av ny pave etter hans død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kardinalene er pavens nærmeste rådgivere i Roma og ute i verden. Identiteten til to av kardinalene blir holdt «in pectore» - hemmelig. Dette er en svært sjelden prosedyre som blir brukt for å beskytte geistlige som arbeider i uvennlige land.

Vigslingen av kardinalene finner sted på et kirkeråd 21. februar. Pave Johannes Paul har deltatt på sju slike kirkeråd siden han ble pave i 1978.

Paven har med gårsdagens kunngjøring utnevnt 90 prosent av de 123 kardinalene som skal velge hans etterfølger. Dette øker også sjansen for at hans etterfølger vil bli konservativ som pave Johannes Paul.

En av de yngste kardinalene, erkebiskopen i Wien, Christoph Schönenborn, er også en av kandidatene til å bli ny pave. Han er bare 53 år gammel. Sju av de nye kardinalene er italienere, men ingen av dem blir vurdert som kandidater til å overta etter pave Johannes Paul.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!