22 omkom i flystyrt i Nepal

Styrtet mot en fjellside i Himalaya-fjellene.

PÅRØRENDE:  Sujata Shrestha, mor til en av de kabinansatte i flyet, sørger. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/Scanpix
PÅRØRENDE: Sujata Shrestha, mor til en av de kabinansatte i flyet, sørger. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle 22 om bord mistet livet da et lite fly styrtet mot en fjellside i Himalaya-fjellene i Nepal onsdag.

Twin Otter-flyet tilhørende Tara Air var på vei fra Lamidanda i Himalaya-fjellene til Katmandu da det forsvant fra radaren kort etter å ha tatt av.

Letemannskaper i helikoptre lokaliserte vraket av flyet i fjellsiden torsdag, og noe senere kom et lag med soldater fram til flyet. Politiet opplyser at alle de 22 som var på flyet, var omkommet.

- Flyet som ble meldt savnet onsdag, er funnet krasjet i en fjellside i det østlige Nepal, opplyste Dimlesh Lal Karma som leder redningsoperasjonen.

En av passasjerene er amerikansk statsborger, mens resten er nepalesere, ifølge Tara Air.

Å reise med fly er svært vanlig i Nepal som har et dårlig utbygd veinettverk. Mange steder er så avsidesliggende og i så vanskelig terreng at eneste måten å komme dit på, er til fots eller med fly.

Ulykker med fly er ikke uvanlig. I august mistet 14 mennesker livet da det fly på vei til Mount Everest styrtet i dårlig vær. Blant passasjerene var det fire amerikanere, en japaner og en brite.

I fjor døde 19 mennesker, de fleste tyske turister, da et fly styrtet på flyplassen i Lukla, høyt oppe i Himalaya.

(NTB)