22 pasienter døde - ingen drapstiltale

København (NTB-RB): Det blir ingen drapssak mot assistenten ved pleiehjemmet Plejebo i København, som har vært siktet for å ha tatt livet av 22 pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten har besluttet at det ikke skal tas ut tiltale mot den 34 år gamle assistenten, som har vært siktet siden oktober i fjor.

Statsadvokat Karsten Hjorth sa mandag at det etter påtalemyndighetens mening ikke er tilstrekkelig bevismateriale til å påvise drap i forbindelse med dødsfallene ved Plejebo.

Politiet har etter oppfordring fra helsemyndighetene etterforsket 22 dødsfall som fant sted fra august 1994 til januar 1997. Statsadvokaten sier at det er begått flere tildels alvorlige feil under behandlingen av de 22 pasientene, men at det ikke kan føres bevis for drap.
Det er likevel mulig at den kvinnelige assistenten senere kan bli tiltalt for medansvar for de mange dødsfallene. Da kan det bli snakk om en alvorlig straffesak selv om det ikke vil foreligge noen drapstiltale.
34-åringen er også mistenkt for å ha underslått mer enn 400.000 kroner av de gamles penger, men heller ikke her er det foreløpig tatt ut noen tiltale.
Hun har hele tiden nektet all skyld i pasientenes død. Hun satt varetektsfengslet i to måneder i fjor høst, men ble løslatt for nøyaktig et år siden.