22 prosent flere uten jobb

Det er nå registrert 12 300 flere arbeidsledige enn på samme tidspunkt i fjor. Økningen er størst i Oslo og Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved utgangen av mai var det registrert 67 400 personer som helt ledige i Norge, skriver AetatSammenlignet med mai i fjor økte ledigheten i alle fylker i hele landet, og er nå oppe i 2,9 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,3 på samme tidspunkt i fjor. Noe av økningen kan skyldes endringer i rutinene for registrering, men etaten sier at det uansett er snakk om en klar økning av arbeidsledigheten.

Økningen er aller størst i Akershus (60 prosent) og Oslo (47 prosent). Akershus har imidlertid sammen med Sogn og Fjordane det laveste arbeidsledighetsnivået i landet (1,8 prosent). I Oslo ligger den på 3,6 prosent. Finnmark har fortsatt den høyeste ledigheten med 4,7 prosent.

Økningen er størst innen administrativt og humanistisk arbeid, og det er også stor økning i tekniske og merkantile yrker. I transport, bygg og anlegg var økningen beskjeden, mens den faktisk gikk ned innen jordbruk, skog og fiske.

Langtidsledigheten øker

Om lag 20 300 av de registrerte arbeidsledige regnes som langtidsledige, det vil si at de har vært registrert som ledige mer enn et halvt år. Dette er en økning på 26 prosent.

Antall personer på ordinære arbeidsmarkedstiltak har gått ned med åtte prosent til 11 200 personer.