Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

22 skadd og én død etter at bil kjørte på fotgjengere på Times Square

Skal ikke dreie seg om et terrorangrep, ifølge politiet i New York. 

Foto: REUTERS / Jeremy Schultz
Foto: REUTERS / Jeremy Schultz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én døde og 22 ble skadd da en bil i høy fart kjørte opp på et fortau på Times Square, opplyser New York-politiet på en pressekonferanse. Bilføreren er pågrepet og skal promilletestes.

Politiet opplyser på pressekonferansen at de ikke mistenker at det dreier seg om en terrorhandling.

Personen som mistet livet var en ung kvinne, ifølge politiet.

- Våre bønner er med den drepte kvinnen, de skadde og pårørende. Dette er en tung dag for New York, sier politiet på pressekonferansen.

Brannvesenet i New York opplyser at fire av de påkjørte er kritisk skadet. For tre betegnes tilstanden som alvorlig, mens 15 har fått mindre skader, melder de på Twitter.

Området sperret av

Den første meldingen om hendelsen kom via en kunngjøring i bygningen som huser Reuters' hovedkvarter i New York.

Et øyevitne opplyser til nyhetsbyrået Reuters at minst ti mennesker lå på bakken og fikk behandling for skader etter påkjørselen.

Politiet har sperret av det populære turistområdet i Midtown på Manhattan. Flere tusen personer passerer Times Square hver dag.

Bilder i sosiale medier viser en rød bil som står med to av hjulene over bakken, inntil en lyktestolpe og barrierer som skal hindre kjøretøy fra å ta seg opp på fortauet, på hjørnet av 45th Street og Broadway. Bilens panser og frontparti var sammentrykt.

Bilen stanset da den traff en lyktestolpe og sperringer som skal hindre biler fra å havne på fortauet. Foto: AP / NTB scanpix
Bilen stanset da den traff en lyktestolpe og sperringer som skal hindre biler fra å havne på fortauet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Ikke terror

Ifølge en AFP-fotograf på stedet ser det ut til å ha dreid seg om en ulykke, mens øyevitner sier til Reuters at kjøretøyet kjørte imot trafikkretningen og opp på fortauet. Sko lå spredt utover fortauet og en person var dekket av et blodig teppe, forteller et øyevitne.

Politiet i New York sier at det ikke dreier seg om et terrorangrep, skriver Sky News på Twitter.

Politiet oppfordrer uansett folk til å holde seg unna området.

Sjåføren pågrepet

Politiet har bekreftet at sjåføren er pågrepet.

Sjåføren en 26 år gammel mann. Han er mistenkt for promillekjøring, opplyser politiet på pressekonferansen.

Fjernsynsbilder fra CBS New York Television viser politikonstabler som tar med seg bilføreren og plasserer ham i en politibil. Føreren var kledd i en svart T-skjorte.

Ifølge CBS sier politiet i New York på at det kanskje handler om kjøring i beruset tilstand. Sjåføren har to tidligere dommer på seg som omhandler fyllekjøring, melder Independent.