PROTESTERTE: Mange møtte opp for å kreve at regjeringen sørget for frigjøringen av de bortførte jentene på torsdag. Foto: (AP Photo/ Sunday Alamba File)
PROTESTERTE: Mange møtte opp for å kreve at regjeringen sørget for frigjøringen av de bortførte jentene på torsdag. Foto: (AP Photo/ Sunday Alamba File)Vis mer

223 skolejenter bortført av islamistgruppe: Nigeria ber om hjelp

Strekker seg ut til USA, Kina, Frankrike og Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nigerianske presidenten lover at regjeringen vil sikre frigivelse av de over 200 skolejentene som ble kidnappet av islamister i midten av april.

President Goodluck Jonathan har befalte en opptrapping av arbeidet med å finne de 223 skolejentene som ble bortført fra et skoleinternatt 14. april av islamske ekstremister.

Flere titalls fortvilte foreldre har de siste dagene arrangert en protest i Nigerias hovedstad Abuja mot myndighetenes treghet.

Samtidig ber landet om hjelp fra USA og president Barack Obama. Nigeria har allerede kontaktet en rekke andre nasjoner, som Frankrike, Storbritannia og Kina for å få hjelp til å bekjempe den voldelige islamistgruppa Boko Haram.

- Vi snakker med de land vi håper kan hjelpe oss. USA er nummer én blant dem, og jeg har snakket med president Barack Obama minst to ganger om hjelp i forbindelse med nasjonens sikkerhetsutfordringer, sier president Goodluck Jonathan.

Det ble ikke gitt detaljer om når disse samtalene skal ha skjedd.

(NTB)